Categorieën
Uncategorized

Zzp Lening

Onderscheid tussen zakelijke leningen en zakelijke kredieten Bij een zakelijke lening wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste variant van lenen en een flexibele variant van lenen. De vaste variant van zakelijk lenen is een lening en de flexibele variant van zakelijk geld lenen is een krediet. Bij een lening betaalt een ondernemer het geleende bedrag terug door maandelijks een bedrag af te lossen.

Wie een goed ondernemingsplan heeft, kan wellicht lenen van particulieren. Ondernemers met weinig onderpand kunnen mogelijk ook een beroep doen op de ‘Borgstelling MKB-kredieten’. De overheid staat dan voor een deel garant als de beginnende ondernemer een lening afsluit. Dat vergroot de kans om voor een lening in aanmerking te komen. Een zakelijke lening aanvragen Tegenwoordig kan een zakelijke lening on-line worden aangevraagd. Hiervoor hoeft alleen het aanvraagformulier van de financial institution of van een andere kredietverstrekker te worden ingevuld.

Zakelijk krediet: Dit is de flexibele variant. Op een speciale rekening staat een bepaald bedrag voor de lenende partij klaar. Van dit bedrag kan de ondernemer flexibel gebruikmaken. Bedragen kunnen worden opgenomen, maar ook worden gestort. Terugbetaalde bedragen kunnen weer worden opgenomen. Er hoeft alleen over het opgenomen bedrag rente betaald te worden. Voorraadfinanciering: Bij een bedrijf hoort vaak een voorraad.

Let Op: Ook Voor Zzpers Geld(t)

Met de kredietvorm voorraadfinanciering krijgen ondernemers de financiële ruimte die nodig is om additional voorraden in te kopen. Dit is een kortlopende zakelijk lening.

Hiervoor is financiële steun van het UWV of van de gemeente beschikbaar. Een microkrediet is ook een vaak gekozen optie.

Bij een krediet kunnen, binnen de met de kredietverstrekker afgesproken limiet, afgeloste bedragen weer opnieuw worden opgenomen. De mogelijkheden voor ondernemers Zakelijke lening: Dit is de vaste variant. De lenende partij ontvangt het geleende bedrag op zijn rekening. De lening wordt tijdens de looptijd van de lening door een vast bedrag per maand terugbetaald aan de financial institution. Het bedrag wordt bepaald door aflossing en rente. De rente wordt betaald over het openstaande bedrag.

Krediet Vanaf 50 000

Binnen 24 uur komt de kredietverstrekker met een offerte. Gaat de ondernemer akkoord met de offerte? Dan tekent deze de offerte. De lenende partij kan dan direct beschikken over een bedrag. Voor het probleemloos on-line aanvragen van een zakelijke lening is een goede voorbereiding noodzakelijk. Gegevens die door de kredietverstrekker vaak worden gevraagd: Gegevens over de investering: bijvoorbeeld een taxatierapport van het aan te kopen bedrijfspand.

Factoring: Een ondernemer kan ervoor kiezen de omzet te laten financieren. Dit is een optie als verstuurde facturen niet op tijd worden betaald. Door te late betalingen kunnen er geen investeringen gedaan worden. Met de mogelijkheid van factoring worden uitgeschreven facturen grotendeels voorgeschoten door een factormaatschappij. Microfinanciering: Microfinanciering wordt vaak gekozen door startende ondernemers. Zij hebben een klein bedrag nodig hebben om hun plannen te verwezenlijken. Banken vinden deze leningen vaak te risicovol.

Het financieren van de voorraad; Een bestaande lening herfinancieren. Een zakelijke lening kan voor allerhande doeleinden worden gebruikt. In de meeste gevallen vraagt een kredietverstrekker aan de ondernemer waarvoor hij het geleende geld gaat gebruiken. Het antwoord op die vraag geeft de ondernemer ook een indicatie van het door hem te lenen bedrag. Het doel van de lening is ook van invloed op gewenste flexibiliteit van de lening.

Daarom zijn er aanbieders van microkredieten. Ondernemers kunnen bij deze aanbieders een klein bedrag lenen. Startersleningen: Startende ondernemers worden door banken doorgaans gezien als een te hoog risico. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden voor een startende ondernemer om geld zakelijke lening te lenen lenen, namelijk bij het UWV of bij de gemeente. Dit kan aan de hand van het reeds genoemde microkrediet, of met het Besluit Borgstelling MBK-krediet . In sommige gevallen wordt vanuit een uitkering, bijvoorbeeld een WW- of een bijstandsuitkering, een eigen gestart.