Magento Seo Tips

Het zat niet in freelance 1 en het is ook niet beschikbaar in Magento 2. Daarom raden we aan een extensie te gebruiken zoals “Meta Tags Templates van Amasty” of “search engine optimization Meta Templates van MageWorx”. Hier zijn enkele voorbeeld templates die je kunt gebruiken voor paginatitels: Hier zijn voorbeeld templates die je kunt gebruiken voor meta descriptions:

Hoe headings zijn gestructureerd binnen jouw thema. Een goede heading structuur helpt bezoekers snel een pagina te scannen, en helpt zoekmachines de structuur en het onderwerp gemakkelijk te begrijpen.

Magento Integraties

Om dit tegen te gaan heb je meerdere opties: Je previous jouw templates aan om altijd een self-referencing canonical URL op te nemen voor de homepage en de CMS pagina’s. Je voegt een customized XML block voor pagina’s, waar je handmatig de self-referencing canonical URL definieert voor de homepage en de CMS pagina’s. Je gebruikt een plugin hiervoor, zoals bijvoorbeeld deze. Schakel het gebruik van canonical URL’s in voor producten en categorieën

Canonical URL’s geven zoekmachines een duidelijke aanwijzing over welke pagina ze moeten indexeren. Standaard is het gebruik van canonical URL’s uitgeschakeld in Magento. Als deze instelling is uitgeschakeld, is een product beschikbaar through zowel een eigen URL als een URL die de categorie bevat: /product/ en /class/product/. Dit leidt tot situaties waarin deze pagina’s met elkaar gaan concurreren om de aandacht van een zoekmachine. Om het gebruik van canonical URL’s in te schakelen, log je in op je Magento backend en navigeer je naar:

Voor andere pagina’s, zoals landingspagina’s en About Us, kun je de volgende templates gebruiken: Bedenk wel dat de voorgestelde templates niet voor elk bedrijf zullen werken en mogelijk niet bij jouw stijl passen. Zie ze gewoon als inspiratie. Of headings correct magento hosting worden gebruikt in jouw Magento shop, hangt af van twee dingen:

Bouw de structuur van je headings op aan de hand van een logische hiërarchie, zoals hieronder afgebeeld. De ultieme handleiding voor gebruik van H1-H6 headings Standaard voegt Magento geen self-referencing canonicalm URLs toe aan de homepage en CMS pagina’s. Hierdoor kan er duplicate content ontstaan, en dat wil je natuurlijk niet.

Subcategorie pagina’s: gebruik dezelfde template als hierboven vermeld voor categorie magento pagina’s. Definieer meta informatie templates voor andere pagina’s

Hou je aan deze finest practices voor headings: Plaats geen emblem’s of afbeeldingen in H1 heading tags, omdat de H1 heading het hoofdonderwerp van de pagina weergeeft. Daarom moet de H1 heading zinvolle tekst bevatten. Hou voor de leesbaarheid een maximale heading lengte aan van 60 karakters. Gebruik geen headings voor globale elementen die op iedere pagina terugkomen, zoals bijvoorbeeld zoekfunctionaliteit.